mobile logo

Gurman Gril 54

Nově otevřená restaurace,
vás zve na poctivý hamburger,
nebo steaky z mladých býčků,
připravené na lávovém grilu.
Starostrašnická 54, Praha 10

Srdečně vás zveme k příjemnému posezení v útulném prostředí, u dobrého jídla a nápojů. Gurman Gril 54 se nachází na rohu ulic Starostrašnická a Kralická. Náš šéfkuchař  připravuje s patřičnou péčí pokrmy oblíbených receptur a speciality z lávového grilu. Veškerá jídla jsou připravena z prvotřídních surovin.

Pořádáme narozeninové oslavy, rauty, promoce, svatební hostiny a nebo prostě jen setkání přátel. Kapacita restaurace je pro 40 hostů. Naše restaurace je plně nekuřácká.
Zavítali jsme do téhle vcelku nenápadné restaurace před několika dny ještě s kamarády, co dorazili na návštěvu do Prahy. Hned zezačátku musím pochválit opravdu milou a pozornou obsluhu, pan vrchní má očividně své řemeslo rád. Doporučil, byl rychlý a nešetřil úsměvem. Jídelníček – několik steaků, BBQ křídla, burger, tečka. Jídel dělají jen několik, ale dávají si na nich záležet. V naší skupině byla vepřová panenka (maximální spokojenost), burgery (spokojenost s výhradamy na propečení, nicméně názoru bylo víc, beru to s rezervou) a za mě křídla s grilovanou zeleninou. Rád říkám, že to byly jedny z nejlepších křídel, co jsem kdy jedl, možná vůbec nejlepší. Ceny jsou odpovídající, nesnaží se Vás natáhnout, dokonce u vína jsem si říkal, jestli náhodou ještě někdo nedotuje :)Jako pivař jsem byl nadšený jak z dobře natočeného plzeňského, tak z dobrého speciálu.Jednoznačně doporučuji. A zapomněl bych, obrovské plus má u mě nekuřáký interiér, který je jinak zařízený velmi příjemně a svým způsobem i útulně. Dovedu si představit, že sem zajdu jen tak posedět a popít i že sem vezmu někoho na lepší jídlo.
– El Standa


Když moje kamarádky určily sraz našeho setkání,trochu jsem se zarazila-hm,ano,tahle lokalita nebývá často mým cílem-nicméně nadšení,že se sejdeme mi pomohlo překonat veškeré pochybnosti a přestala jsem o tom dumat. Nutno dodat, že sraz se konal po ohňostroji na Nový rok a dopravit se na místo určení mi dalo zabrat neboť jestli něco těžce zkousávám, tak je to bezmoc ve snaze narvat se do již přeplněné tramvaje-ale dala jsem to, joo a podnik jsem našla a pak už bylo všechno jen příjemné! Je znát,když je host vítán a když je obsluhující profesionálem na svém místě! Pak je radost vzájemná-doufám. Moje kamarádky jsou tady již „štamgastky“ a tak stačily náznaky nebo jen posunky a servis probíhal naprosto dokonale a s úsměvem.
Ještě jsem ani víno nedopila a už mi pan číšník nesl nové! Voda-dokonce v designové lahvi s názvem podniku-přistála na stole naprosto samozřejmě!
A jídlo? Hovězí vývar,který si objednala kamarádka,byl sněden s takovým nadšením a pomlaskáváním,že jak jsem na ni s úsměvem koukala,tak jsem ho zapomněla vyfotit! A co moje? Šmírovala jsem souseda,který si evidentně pochutnával a o kus dál další host taky-jídlo vypadalo lákavě-a na můj dotaz,co to pánové jedí,jsem si objednala totéž: Vepřovou panenku, plněnou šunkou a chřestem,s pepřovou omáčkou a se šťouchanými bramborami-a chutnalo to božsky! Maso šťavnaté,chřest křupavý,šunka nepřebíjela chuť masa a „šťouchačky“ jako výborná příloha-skutečně velmi dobré!
A v příjemné atmosféře s milýma lidma si ani nevšimnete,že už je dávno po zavíračce….
P.S. Opět jsem se přesvědčila,že i nenápadná hospůdka bez velkých reklam může hrdě plout v nelehkých vodách gastronomie.
Díky svému přístupu k hostům,příjemným servisem a kvalitní kuchyni. – Dana Políková


Místo kam se rad vracím. I s nestandardním požadavkem majitelé vyjdou vstříc, ve Strašnicích neznám lepší místo, vřele doporučuji !!! – Ján Ištván


Skvělá restaurace, nejlepší obsluha a všechno úplně supeeeer!!! – Jitka Holeczová


To místo mám moc ráda skvěla obsluha, super vínko i jídlo. ..doporučuji jak na jídlo tak na akce večírky…prostě TOP místo!!!!!! – Michaelka Polanecká


Nově otevřený a zrekonstruovaný podnik, který původně byl nonstop putykou Gurmán a vinárnou se sudovými víny. Nyní je to velice příjemný podnik s pěkným prostředím. Stáčená vína zůstala v nabídce 🙂 Celý podnik je nekuřácký, což se mi moc zamlouvá. Obsluha milá, rychlá a usměvavá. Jídlo připraveno také rychle. Boss burger s 2x150g hovězím masem za 199,- byla jasná volba. – Tomáš Pinter


Kluci, skvělé jako vždy!!! – Lucie Babická


Vždy na 110%. – Jan Garden Zahradník

HAMBURGER – jednoduché slovo, které však charakterizuje celou řadu chutí a vůní.

Jak to celé začalo?
Kořeny hamburgeru údajně pocházejí z 12. století, tedy z dob, kdy ještě Mongolové byli kočovným kmenem. Ti vozili pod koňskými sedly naškrábané maso, které se ještě upravilo a změkčilo v průběhu jízdy. Základem jejich jídla byla podoba dnešního „tataráku“, který získal název právě proto, že mezi Mongoly působil kmen Tatarů.

Burger, jak ho známe dnes, spatřil světlo světa až na přelomu 19. a 20. století. Historie této pochutiny však není zcela jednoznačná. První zmínku receptury můžeme najít již v roce 1758 v anglické kuchařce Hannah Glasseové, kde popisuje recept na hamburské klobásy. Překvapivě tedy slyšíme o hamburských pochoutkách z anglické literatury.

Nejprve se na počátku 20. století podával v amerických restauracích hamburský steak, pak se přibližně za dvacet let „kus masa“ vtěsnal mezi dva kousky housky. Od čtyřicátých let 20. století jsme již mohli vídat logo bratří McDonaldů, kteří vytvořili z hamburgeru masový produkt a díky využití strojových zařízení z něj také udělali symbol rychlého občerstvení. Nyní zákazníci zjišťují, že kvalitní hamburger nemá s fastfoodem takřka nic společného.

Dát si k obědu hamburger nemusí nutně znamenat nezdravé stravování – vždy je určující množství a kvalita používaných ingrediencí. Trend kvalitního hovězího masa se dostává i do ČR  a Praha tedy není výjimkou, restaurace jako ta naše, si na něm dávají záležet.

image

Milovnící kvalitního masa si u nás můžou vychutnat náš speciální BOSS BURGER, jídla k pivu jako jsou BBQ KUŘECÍ KŘÍDLA S ROZPEČENOU BAGETKOU nebo PEČENÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA. Ze steaků doporučujeme ochutnat FLANK STEAK nebo U.S. BALL TIP HOVĚZÍ STEAK. Nabízíme i výběr bezmasých pokrmů, například ZELENINOVÝ KUSKUS S RUKOLOU A FETA SÝREM nebo LISTOVÝ SALÁT S PEČENOU ŘEPOU.  Denně čerstvá zelenina a poctivě připravené domácí omáčky. Myslíme i na nejmenší a jejich oblíbené ŘÍZEČKY Z VEPŘOVÉ PANENKY nebo KUŘECÍ STEAK se šťouchanými bramborami.


Těšíme se i na Vaši návštěvu a věříme, že díky našemu přístupu, kvalitě služeb i pokrmů Vás budeme moci považovat za své spokojené a pravidelné hosty.


Stále něco zlepšujeme a vymýšlíme, ostatně přijďte se sami přesvědčit!